Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Krémsajt házilag

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 800 g tejföl , 20 %-os 1/2 négyzetméter szövet 1 literes tálka Elkészítése: A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót. Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára. 800 g tejfölből 650 g krémsajt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2017.02.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g tejföl , 20 %-os
  • 1/2 négyzetméter szövet
  • 1 literes tálka


Elkészítése:

A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.

Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.

800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /

[box style=”info”]A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is