Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krémsajt házilag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g tejföl , 20 %-os
  • 1/2 négyzetméter szövet
  • 1 literes tálka


Elkészítése:

A tejfölt a kis vödörből kicsúsztatom egyben, egy sűrű szövésű textilbe. Összekötöm a négy sarkát. A kis csomagot felakasztom egy tálka felett, felfogom a savót.

Szobahőmérsékleten, egy éjszaka kicsöpögtetem. Majd a hűtőbe teszem 24 órára.

800 g tejfölből 650 g krémsajt lesz. /Ha tovább, a hűtőben is csöpögtetem , keményebb sajt lesz! /

[box style=”info”]A perc soknak tűnik , de 36 óra kell az átalakuláshoz. Finom krémsajt legyen. Használható süteményekbe , mascarpone helyett.[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kremsajt-hazilag/