Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis kenyerem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
  • 2-2,5 tk só
  • 37 dkg aktív kovász
  • 1,5 dkg élesztő
  • kb 3 dl víz
  • 3 ek olaj


Elkészítése:

A krumplipürét kitettem a konyhapultra átvegye a szobahőt.Az átszitált lisztet a sóval elkeverem, majd elmorzsoltam alaposan a liszttel.

Az élesztőt felfuttattam 2 dl langyos vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztottam a többi hozzávalóval együtt, óvatosan adagoljuk a vizet a krumpli miatt, ne legyen ragadós és kemény se a tészta.

Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni. Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.

Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm. Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/krumplis-kenyerem/