Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g burgonya
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 100 g finomliszt
  • 50 g sajt (reszelt, elhagyható)
  • 1 teáskanál só
  • 0,5 csomag sütőpor
  • olaj

Elkészítése

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lehúzzuk a héját és még melegen krumplinyomón áttörjük. Ha nincs krumplinyomónk, akkor lereszeljük és hagyjuk teljesen kihűlni.

A hideg krumplit megsózzuk és belekeverjük a puha vajat, a sajtot és a tojást. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és lágy tésztát gyúrunk belőle.

Lisztezett gyúródeszkán kb 3-4 mm vastagságúra sodorjuk. Késsel berácsozzuk a tetejét és közepes nagyságú pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A lehulló tésztadarabokat újra összegyúrjuk, sodorjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.

Egy serpenyőben kb 2 cm magasságban olajat melegítünk. Ha már forró, beletesszük a pogácsákat és mindkét oldalát kb 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat lelitassuk róla.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/krumplis-pogacsa-11/