Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 30 dkg zsír
  • 2 pohár tejföl
  • 3 dkg élesztő
  • kb. 2-3 evőkanál só

Elkészítése

A héjában megfőtt burgonyát meghámozzuk, majd lereszeljük. A lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, zsírt vagy margarint, tejfölt, sót, valamint a kevés cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Ezután a tésztát meleg helyen, betakarva kelesztjük, körülbelül fél vagy egy órán keresztül, amíg a tészta duplájára nem nő.

A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tésztákat margarinnal kikent tepsibe helyezzük, és még egy rövid ideig pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 200-220 fokon, aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/krumplis-pogacsa-2/