Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kukorica lisztes bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók: 2 db 30 cm-es bagetthez:

  • 25 dkg fehér liszt
  • 5 dkg kukorica liszt
  • 1 tk tengeri só
  • 2 dl víz
  • 1 tk méz
  • 2 dkg élesztő
  • 2 ek olívaolaj

Formázáshoz:

  • 2 ek kukorica dara


Elkészítése:

A kétféle lisztet és sót összekeverjük, félretesszük.

Egy lábasban vizet melegítünk amiben megolvasztjuk a mézet, belemorzsoljuk az élesztőt. Amikor az élesztő gombák dolgozni kezdenek hozzáöntjük a lisztes keverékhez az olajjal együtt. Lágy tésztát kapunk, amit 2 cipóra osztunk és kb 30 percnyi kelesztés után formázzuk.

Gyúrótáblánkat meghintjük kukorica darával, amin a tésztákat 2 rúddá sodorjuk. Kezünk élével középen egy sávot, kis mélyedést nyomunk a bagettbe. Újbóli, kb 15 perces pihentetés következik a sütőpapírral bélelt tepsiben. Amikor már dagik lettek, egy éles késsel rézsútos metszéseket ejtünk a felszínükön, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.

A sütőtér aljába helyezzünk el egy vízzel töltött edényt, hogy elősegítsük pékárunk finomsági indexének javulását 😉
Sütés után rácsra téve hagyjuk hűlni. Illatuk az egész lakást belengi, kívül ropogós kéreg keletkezik, amit a megpirult kukorica dara koronáz meg, belül pedig omlós és könnyed.
Jó étvágyat!

[box style=”info”]Egy angol honlapon találtam rá ennek a receptnek az eredetiére, amit kicsit megvariálva a mi szájízünkre alakítottam. Bátran ajánlom az elkészítését, mert ízletes , könnyed és mégis nagyon kiadós. Reggelire, vacsira és akár az uzsonna dobozba való finom pékárú :)[/box]

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kukorica-lisztes-bagett/