Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Kukoricás kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 35 dkg liszt 15 dkg kukoricaliszt 2 ek napraforgó olaj 2 dl víz (langyos) 1 dl tej (langyos) 1 teáskanál só 1 ek méz 1 tasak instant élesztő (4 dkg friss) 20 dkg öregtészta Az öregtésztához 50 dkg liszt 3 dl víz (langyos) 1 csipet cukor 1 dkg élesztő Elkészítése: Az öregtészta készítését már […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
potyke
Beküldte: 2013.11.25.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 dl víz (langyos)
  • 1 dl tej (langyos)
  • 1 teáskanál só
  • 1 ek méz
  • 1 tasak instant élesztő (4 dkg friss)
  • 20 dkg öregtészta

Az öregtésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz (langyos)
  • 1 csipet cukor
  • 1 dkg élesztő


Elkészítése:

Az öregtészta készítését már előző nap kell kezdeni. Kenyérsütő-gépben vagy kézi dagasztással is lehet.

A gépbe bepakoljuk az összes hozzávalót, és elindítjuk, hogy jól dolgozza össze, (kb. 8-10 perc). A gépet kikapcsoljuk, és hagyjuk a tésztát benne 10-12 órát, vagy hűtőbe tesszük 14-16 órára. Műanyag tálba tesszük, és a hűtőből használjuk, mikor kell. Kb. 3-4 kenyérre elegendő mennyiség.

Másnap a kukoricalisztet a búzaliszttel elkeverjük, beletesszük a sót. Ha gépben dagasztjuk, a nedves hozzávalókat öntjük először a keverőtálba, majd a szárazat. Tészta-programon csak dagasztjuk és kelesztjük, majd kivesszük, átgyúrjuk, veknit formázunk, bevagdossuk és papírral bélelt tepsiben még fél órát kelesztjük.

Végül sütőben megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
potyke
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is