Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Kürtőskalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Fogunk egy mély keverőtálat, és beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a cukrot, sót, vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját. A tejet megmelegítjük a mikróban, elkeverünk benne egy teáskanál porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut. A vajat szintén megolvasztjuk a mikróban, hozzáadjuk a tésztához, és beleöntjük a felfutott élesztőt is. Alaposan megdagasztjuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
speter
Beküldte: 2013.01.07.

Hozzávalók

A megkenéséhez

Elkészítése

Fogunk egy mély keverőtálat, és beleszitáljuk a lisztet. Hozzáadjuk a cukrot, sót, vaníliás cukrot, a tojást és a tojássárgáját. A tejet megmelegítjük a mikróban, elkeverünk benne egy teáskanál porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg felfut.

A vajat szintén megolvasztjuk a mikróban, hozzáadjuk a tésztához, és beleöntjük a felfutott élesztőt is. Alaposan megdagasztjuk a tésztát, amíg rugalmas állagot el nem érünk, és már nem tapad az edény falához. Ha elkészült, félretesszük kelni 30 percre, konyharuhával letakarva.

A következő lépéshez kb. 8-10 db gurigára (wc papír- vagy konyhai törlő gurigája) vagy alumínium sörösdobozokra lesz szükségünk. Ezeket alufóliával burkoljuk be.

Amikor a tészta megkelt, hosszúkás alakúra nyújtjuk, 0,5 cm vastagra, majd 2-3 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat csigavonalban feltekerjük a gurigákra úgy, hogy ne maradjon köztük rés. Ha szükséges, hosszabbítsuk meg a tésztát két csík összetoldásával. A feltekert tésztát enyhén hengergessük meg a nyújtódeszkán, hogy kicsit kilapuljon.

Felverjük a megmaradt tojásfehérjét egy egész tojással, és egy lapos tányérba kristálycukrot öntünk. A tésztát megkenjük a tojással, majd beleforgatjuk a cukorba.

A gurigákat állítva helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a cukor karamellizálódik rajtuk. Ha elkészült, hagyjuk kicsit kihűlni, így könnyebben lejönnek a gurigákról.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
speter
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is