Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kürtős kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 75 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • 30 g élesztő
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 csipet só
  • cukor
  • darált dió

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk, addig kelesztjük, míg kétszeresére nő. (Nálam ez fél óra volt a forró sütő felett.) Ezután kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, és csíkokra szaggatjuk. A formákat lekenjük olajjal (ez azért fontos, hogy a végén lejöjjön a kalács róla), majd a csíkokat feltekerjük rá. Fontos, hogy picit mindig rátekerjünk az előző sávra, hogy ne legyen rés a kalácson.

Cukros darált dióba forgatjuk, (aki szeretné, hogy szép piros legyen, az tojással kenje le a beleforgatás előtt) és egy tepsiben felállítva 200 fokon megsütjük. (Kb. 20 percig sültek az enyémek.)

Picit várunk, hogy hűljenek, majd kihúzzuk a formákat a kalácsból. Ha egy pici szabad helyet hagyunk felül, szépen ki fognak jönni.

A kalácsokat még melegen letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.

 

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kurtos-kalacs-3/