Elkészítése
1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze a tésztát, ha szükséges, lágyíthatjuk még tejjel. Kelesszük a duplájára.
Ha megkelt, a tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát vonjunk be alufóliával, majd kenjük be vajjal, és tekerjük rá a csíkokat. Kenjük meg felvert tojással, és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával, kakaóporral, dióval vagy kókusszal.
Tegyük tepsire, és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb. 9-10 db jön ki.

