Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kürtőskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 37 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 1 db tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dl tej
  • 1 db citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Elkészítése

1 dl langyos tejbe beletesszük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a sót, az olvasztott vajat és a tejes élesztőt. Dolgozzuk össze a tésztát, ha szükséges, lágyíthatjuk még tejjel. Kelesszük a duplájára.

Ha megkelt, a tésztát nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra, és vágjunk belőle ujjnyi csíkokat. Papírguriga formát vonjunk be alufóliával, majd kenjük be vajjal, és tekerjük rá a csíkokat. Kenjük meg felvert tojással, és forgassuk meg kristálycukorban, vagy ízesíthetjük a cukrot vaníliával, kakaóporral, dióval vagy kókusszal.

Tegyük tepsire, és süssük szép pirosra. Ebből az adagból kb. 9-10 db jön ki.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kurtoskalacs-2/