Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 10 dkg vaj 2,5 dl tej 2 egész tojás 2 tojássárgája 2 evőkanál cukor 1 csomag szárított élesztő kristálycukor olaj Elkészítése: A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojás sárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg és azt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.08.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dl tej
  • 2 egész tojás
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • kristálycukor
  • olaj


Elkészítése:

A lisztbe szitáld bele az élesztőt és a cukrot. Vegyítsd össze őket, majd az egész tojásokat, illetve a tojás sárgákat is keverd hozzá. A tejet picit langyosítsd meg és azt is add hozzá, végül gyúrd össze az egészet.

Amikor már elválik az edény falától, öntsd hozzá a megolvasztott vajat és nagyjából tíz percig dagaszd. Letakarva keleszd duplájára.

Amikor megkelt, lisztezett deszkán a tésztából lecsípve sodorj nagyjából két centiméter vastag csíkokat és az alufóliával bevont sörös dobozokra tekerd rá.

A tésztát vizes ecsettel kend le és forgasd meg kristálycukorban (a cukrot ízesítheted dióval vagy fahéjjal is).

A kész dobozokat fektesd vagy állítsd (így lehet le fog csúszni a tészta) sütőpapíros tepsibe és előmelegített, 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt süsd szép pirosra. Félidőben locsold meg olvasztott vajjal és szórd meg cukorral.

Ha kkissé hűlt a kész kalács, csúsztasd le a dobozról.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is