Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 75 dkg liszt (lehet sima, teljes kiőrlésű búza, tönköly fehér, világos rozsliszt, akár keverve is) 3 dkg élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva 10 dkg olvasztott vaj 4 ek cukor 2 tojás 1 citrom reszelt héja 1 ek vaníliaaroma csipet só Forgatáshoz: olvasztott vaj darált dió, cukor Elkészítése: Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
kata vinczene 57
Beküldte: 2017.10.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt (lehet sima, teljes kiőrlésű búza, tönköly fehér, világos rozsliszt, akár keverve is)
  • 3 dkg élesztő 1,5 dl tejben pici cukorral felfuttatva
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 4 ek cukor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vaníliaaroma
  • csipet só

Forgatáshoz:

  • olvasztott vaj
  • darált dió, cukor


Elkészítése:

Tésztát gyúrunk a hozzávalókból a felfuttatott élesztővel. Letakarjuk és duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát kinyújtjuk, felvágjuk annyi darabra, amennyi kalácsot szeretnénk, majd feltekerjük a formákra úgy, hogy fedje a tészta egymást.

Olvasztott vajjal vagy olajjal lekenjük, majd csak simán cukroba vagy dióval elkevert cukorba hempergetjük a kalácsokat.

A kész kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe állítjuk és 170 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!

[box style=”info”]Mivel nekem nincs formám, így papírtörlő gurigából készítettem, amit kettévágtam és alufóliával körbetekertem, majd olívaolajjal átkentem, így biztos könnyen lejön róla a megsült tészta.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
kata vinczene 57
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is