Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Kürtőskalács sütőben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kürtőskalács sütőben is elkészíthető. A kelt tésztát formára tekerjük, megsütjük, majd cukorba forgatjuk. Frissen a legfinomabb.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.09.05.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben, cukorral felfuttatjuk. A lisztet a porcukorral, a tojással, a tojássárgákkal, a sóval, az olvasztott vajjal és a maradék tejjel összegyúrjuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Lágy tésztát dagasztunk, és meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és előzőleg olajjal megkent kürtőskalácsformára tekerjük. A formát sütőbe tesszük, és sütés közben többször olajjal átkenjük.

Ha megsült, a még meleg kalácsot kristálycukorba forgatjuk, hogy bevonatot kapjon.

Tipp

A cukorhoz fahéjat, darált diót vagy kókuszt is keverhetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is