Elkészítése
1 dl langyos tejben, a cukor felével felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót, a maradék cukrot és langyos tejet, végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.
Jól összedolgozzuk, és legalább 10 percig dagasztjuk. Ezután meleg helyen megkelesztjük a tésztát.
Amikor megkelt, 8-9 egyforma részre vágjuk. Kis, de széles cipókat formázunk belőle, majd a két végüket bevágjuk – ezek lesznek a kutyusok fülei.
Megkenjük őket felvert tojással, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal is. Mindegyikre három szem mazsolát teszünk: kettőt szemnek, egyet orrnak.
Ezután ismét kelesztjük a formázott tésztát. Amikor szépen megkeltek, előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre vagy barnára sütjük.
A sütés végén figyeljük az alját is, nehogy túlsüljön és megkeményedjen.
