Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kutyus zsemle recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 60 dkg finomliszt
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • mazsola

Elkészítése

1 dl langyos tejben, a cukor felével felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót, a maradék cukrot és langyos tejet, végül hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt is.

Jól összedolgozzuk, és legalább 10 percig dagasztjuk. Ezután meleg helyen megkelesztjük a tésztát.

Amikor megkelt, 8-9 egyforma részre vágjuk. Kis, de széles cipókat formázunk belőle, majd a két végüket bevágjuk – ezek lesznek a kutyusok fülei.

Megkenjük őket felvert tojással, ízlés szerint megszórhatjuk szezámmaggal is. Mindegyikre három szem mazsolát teszünk: kettőt szemnek, egyet orrnak.

Ezután ismét kelesztjük a formázott tésztát. Amikor szépen megkeltek, előmelegített sütőben, 180 °C-on aranyszínűre vagy barnára sütjük.

A sütés végén figyeljük az alját is, nehogy túlsüljön és megkeményedjen.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/kutyus-zsemle/