Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lábtörlő recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 70 dkg liszt
  • 3,5 dl langyos tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 csapott kávéskanál cukor
  • 2 púpos kávéskanál só
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 kávéskanál olaj
  • 12 db virsli

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítése

Az összes hozzávalóból a virsli és egy tojás kivételével tésztát gyúrunk egy kelesztőtálban, majd lefedve duplájára kelesztjük. Ezután a tésztát a tepsi méretének megfelelőre kinyújtjuk (32×36 cm-es tepsiben sütve). A kinyújtott tésztát az olajjal kikent tepsibe tesszük.

Hosszanti irányban, a szélső 2 cm-eket kihagyva, derelyevágóval bevagdossuk a tésztát, majd a tésztacsíkok közé félbevágott virsliket szövögetünk. A tetejét tojással megkenjük, és előmelegített sütőben, körülbelül 180 °C-on megsütjük.

Miután elkészült, ízlés szerint ízesíthetjük, például fokhagymával, tejföllel, ketchuppal, majonézzel vagy mustárral. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/labtorlo/