Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi zsemlék

Nagyi receptjei

Lecsóval töltött kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg liszt 1 kk só 1 csomag porélesztő 2 dl langyos víz 1 ek olaj előző nap készített lecsó 1 szelet másnapos kenyér Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam. Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 kk só
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 ek olaj
  • előző nap készített lecsó
  • 1 szelet másnapos kenyér


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam.

Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe beletépkedtem egy nagy szelet másnapos kenyeret is, a héja nélkül. A lecsót jól megborsoztam.

Újra cipókat formáltam belőlük, majd a hajtogatással lefelé külön-külön cserépedénybe borítottam őket. Meleg helyen fél óráig ismét keltek, majd tetejét kereszt alakban bevágtam, és sütőbe tettem, aminek az aljára bögrében vizet raktam.

220 fokos sütőben, 35 perc alatt sült meg. Mikor kivettem, tetejét vizes konyharuhával átsimítottam.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is