Elkészítése
Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az olvasztott margarint, a sót és a citromhéjat. A felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk. Minden darabból cipót formázunk, majd egyenként fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
A tésztalapokat vékonyan megkenjük olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a kakaópor és porcukor keverékével. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd hosszában kettévágjuk.
A kapott félrudakat kb. 1 cm-enként bevágjuk, de nem teljesen végig, hogy egyben maradjanak. A rudakat kissé meghajlítjuk, így kialakul a legyező forma. A tetejüket tojássárgájával lekenjük.
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ismét hagyjuk kelni kb. 15-20 percig.
Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
