Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az olvasztott margarint, a sót és a citromhéjat. A felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk. Minden darabból cipót […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.05.29.

Tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az olvasztott margarint, a sót és a citromhéjat. A felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk. Minden darabból cipót formázunk, majd egyenként fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

A tésztalapokat vékonyan megkenjük olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a kakaópor és porcukor keverékével. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd hosszában kettévágjuk.

A kapott félrudakat kb. 1 cm-enként bevágjuk, de nem teljesen végig, hogy egyben maradjanak. A rudakat kissé meghajlítjuk, így kialakul a legyező forma. A tetejüket tojássárgájával lekenjük.

A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ismét hagyjuk kelni kb. 15-20 percig.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is