Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Legyező recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • kakaópor
  • porcukor

Elkészítése

Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgákat, az olvasztott margarint, a sót és a citromhéjat. A felfuttatott élesztővel és a maradék tejjel lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd öt egyenlő részre osztjuk. Minden darabból cipót formázunk, majd egyenként fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

A tésztalapokat vékonyan megkenjük olajjal, majd egyenletesen megszórjuk a kakaópor és porcukor keverékével. Ezután a tésztát szorosan feltekerjük, mint a bejglit, majd hosszában kettévágjuk.

A kapott félrudakat kb. 1 cm-enként bevágjuk, de nem teljesen végig, hogy egyben maradjanak. A rudakat kissé meghajlítjuk, így kialakul a legyező forma. A tetejüket tojássárgájával lekenjük.

A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és ismét hagyjuk kelni kb. 15-20 percig.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/legyezo-2/