Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Lekváros bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot. A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját. Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.08.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.

A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját.

Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat.

Liszttel meghintjük, majd 1,5-2 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára tesszük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát 10 centis négyszögekre vágjuk, a közepükbe teszünk egy kis lekvárt, majd feltekerjük őket.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük vajjal, majd még egy fél óráig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is