Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Lekváros bukta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én felét vegyes ízzel,másik felét […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.16.

Tésztához

A bukták lekenéséhez

Töltelékhez

Elkészítése

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.

8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is