Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • kb 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez

  • 20 dkg  baracklekvár

Elkészítése

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal,a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.

Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.

8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Én felét vegyes ízzel,másik felét barackízzel töltöttem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.

Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-bukta-2/