Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • kevés só
  • 1 db citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

Töltelékhez

  • 20 dkg vegyes gyümölcslekvár (vagy barack )

Elkészítése

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a porcukrot, az olvasztott margarint, a sót és a citromhéjat, és az egészet alaposan megdagasztjuk. A tésztát duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, majd kisujjnyi vastagságúra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepükbe lekvárt teszünk.

A négyzeteket feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk. Én a bukták egyik felét vegyes ízzel, másik felét barackízzel töltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, olvasztott margarinnal lekenjük, és még egyszer megkelesztjük. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-bukta-4/