Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • pici só
  • 2 evőkanál olvasztott margarin
  • 3 dl langyos tej
  • a töltéshez lekvár
  • olaj és tojássárgája a kenéshez

Elkészítése:

Kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztő és a többi alapanyaggal együtt tésztát dagasztunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Nyújtjuk, felvágjuk, ízlés szerinti lekvárral megtöltjük és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, a buktákat étolajjal vékonyan átkenjük, hogy sülés után szépen szét tudjuk szedni.

Ismét kelesztjük, lekenjük tojássárgájával, majd 200 fokon megsütjük.

Ebből a mennyiségből 12 darabot készítettem.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-bukta-9/