Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros bukta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 25 g élesztő
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 kg sütésálló lekvár
  • csipet só
  • 25 dkg vaj
Lekváros bukta

Elkészítése

Felfuttatjuk az élesztő 1 dl langyos tejbe és hozzáadunk 1 evőkanál cukrot.

A lisztet egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a sót és a többi cukrot, a közepébe mélyedést készítünk, majd bele tesszük a felfutott élesztőt, a tejet és a tojások sárgáját.

Közben a vajat mikróban megolvasztjuk. A tésztát összegyúrjuk és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat.

Liszttel meghintjük, majd 1,5-2 órán keresztül kelesztjük. Ha megkelt a tészta lisztezett deszkára tesszük, majd 1 cm vastagra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát 10 centis négyszögekre vágjuk, a közepükbe teszünk egy kis lekvárt, majd feltekerjük őket.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, a tetejüket megkenjük vajjal, majd még egy fél óráig kelesztjük.

Előmelegített sütőben 180-200 fokon 20-30 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-bukta/