Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Lekváros diós bejgli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 tojás 30 dkg margarin 1 bögre tej 1 kanál cukor 30 dkg dió sárgabaracklekvár ízlés szerint 2 dkg élesztő 30 dkg finomliszt 1 tojássárgája Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2013.12.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 30 dkg margarin
  • 1 bögre tej
  • 1 kanál cukor
  • 30 dkg dió
  • sárgabaracklekvár ízlés szerint
  • 2 dkg élesztő
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a lisztet. A lisztet nem mérjük ki, hanem gyúrás közben adagoljuk hozzá, hogy egy nem ragadós, könnyű tésztát kapjunk.

Hozzáadunk 10 dkg margarint, cipókra formázzuk, majd kinyújtjuk. Megkenjük sárgabaracklekvárral, majd rászórjuk a darált diót. A végeit visszahajtjuk, majd feltekerjük. Villával megszurkáljuk a tetejét és tojássárgájával lekenve, előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is