Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Lekváros kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a margarint és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk. Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk. Az alapjukra teszünk a töltelékből, és feltekerjük őket, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.24.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a margarint és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk.

Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk. Az alapjukra teszünk a töltelékből, és feltekerjük őket, mint egy kiflit. Két órára hűtőbe tesszük a kifliket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással. A sütőt előmelegítjük, majd 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt a tetejüket megszórhatjuk cukorral vagy durvára vágott dióval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is