Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 18 dkg margarin
  • 3 kávéskanál porcukor
  • késhegynyi só
  • 3 dkg élesztő
  • 0,5 dl tej
  • 1 db tojás

Töltelék

  • lekvár
  • dió
  • mák
Lekváros kifli

Elkészítése

A tejben feloldjuk a cukrot, majd meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, a margarint és a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk a tésztát. A tésztát kelesztés nélkül három egyforma cipóra osztjuk.

Egyenként kinyújtjuk vékonyra, majd nyolc egyenlő háromszögre vágjuk. Az alapjukra teszünk a töltelékből, és feltekerjük őket, mint egy kiflit. Két órára hűtőbe tesszük a kifliket, majd a tetejüket megkenjük felvert tojással. A sütőt előmelegítjük, majd 160 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés előtt a tetejüket megszórhatjuk cukorral vagy durvára vágott dióval.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-kifli-3/