Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Lekváros kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kb. 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni. Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, és 4 egyenlő részre osztjuk. Minden negyedet lisztezett felületen 1 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
3 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvasi Erika
Beküldte: 2013.02.26.

Tészta

Töltelék

Kenés

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kb. 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, és 4 egyenlő részre osztjuk. Minden negyedet lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtunk, nagyjából kör alakúra formázva. Mindegyik kinyújtott tésztát derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágjuk. A háromszögekre egy-egy kiskanál tölteléket teszünk (a kicsit híg eperlekvárt darált dióval keverjük), majd a tésztát feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és fél órát pihentetjük. Ezután megkenjük őket felvert tojással, amelyhez kevés cukrot és tejfölt is keverünk. 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, olvasztott vajjal átkenegetjük a tetejüket, hogy finom, ropogós maradjanak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Szilvasi Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is