Elkészítése
A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kb. 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, és 4 egyenlő részre osztjuk. Minden negyedet lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtunk, nagyjából kör alakúra formázva. Mindegyik kinyújtott tésztát derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágjuk. A háromszögekre egy-egy kiskanál tölteléket teszünk (a kicsit híg eperlekvárt darált dióval keverjük), majd a tésztát feltekerjük.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és fél órát pihentetjük. Ezután megkenjük őket felvert tojással, amelyhez kevés cukrot és tejfölt is keverünk. 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, olvasztott vajjal átkenegetjük a tetejüket, hogy finom, ropogós maradjanak.
