Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 3 dl tej
  • 25 g élesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Töltelék

  • eperlekvár
  • darált dió

Kenés

  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál tejföl

Elkészítése

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen pihentetjük 10-15 percig. Ha az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és kb. 20 perc alatt közepesen lágy tésztát gyúrunk. Meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva hagyjuk duplájára kelni.

Amikor megkelt, kiborítjuk a tálból, és 4 egyenlő részre osztjuk. Minden negyedet lisztezett felületen 1 cm vastagságúra nyújtunk, nagyjából kör alakúra formázva. Mindegyik kinyújtott tésztát derelyevágóval 8 egyenlő háromszögre vágjuk. A háromszögekre egy-egy kiskanál tölteléket teszünk (a kicsit híg eperlekvárt darált dióval keverjük), majd a tésztát feltekerjük.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és fél órát pihentetjük. Ezután megkenjük őket felvert tojással, amelyhez kevés cukrot és tejfölt is keverünk. 180 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Amikor kivesszük a sütőből, olvasztott vajjal átkenegetjük a tetejüket, hogy finom, ropogós maradjanak.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-kifli-4/