Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dl tej (langyos)
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál porcukor (púpozott)
  • 2 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

Kenéshez

  • 1 tojás

Szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A kimért liszt közepében az 1 dl langyos, cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az olajat, a maradék tejet, a sütőport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és végül a csipet sót.

Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk és kb 40 percig pihentetjük.

A pihentetés után átgyúrjuk és 2 cipóra osztjuk. A cipókat külön-külön kör alakúra kinyújtjuk és mindegyiket 16 cikkre vágjuk.

Az így kapott háromszögek szélesebb részére lekvárt teszünk és feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és mindegyiknek a tetejét lekenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb 25-30 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, megszórjuk a tetejét porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-kifli-6/