Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros-mogyorókrémes croissant recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojás

Töltelékhez

  • lekvár (savanykás)
  • mogyorókrém

Kenéshez

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése

Az élesztőt a cukros-langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet tálba szitáljuk, majd összegyúrjuk a vajjal, a tojással, az élesztős tejjel és kevés sóval. A tésztát jól kidolgozzuk (hólyagosra és hogy elváljon a táltól), majd letakarva kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Ezután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk és két egyenlő részre osztjuk. Mindkettő cipót vékonyra, kör alakúra nyújtjuk és 12-12 egyforma háromszögekké vágjuk. Megkenjük mogyorókrémmel az egyik háromszöget, aztán lekvárral a másikat és így tovább. A mogyorókrémes háromszögre ráhelyezzük egy lekvárosat és együtt a kettőt feltekerjük a széles felétől kezdve.

A másik cipóval ugyanígy járunk el, tehát 12 db croissant-ot fogunk kapni.

A sütiket kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 175-180 fokon kb 25-30 percig sütjük.

Amikor kezd pirulni, a vaníliás tejjel locsoljuk vagy kenjük meg mindegyiknek tetejét és tegyük vissza a sütőbe, amíg teljesen kész nem lesz.

Porcukorral meghintve tálaljuk. Másnap is nagyon finom, puha volt, de jó is volt a reggeli kávéhoz!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-mogyorokremes-croissant/