Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros piskóta kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál kristálycukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez a cukor 1/3-át adjuk, majd kemény habbá verjük.

A többi cukrot és a sárgákat fehéredésig keverjük. A kapott két masszát ezután egybeöntjük, majd a lisztet beleszitáljuk. Mindezt jól összedolgozzuk habverővel, ügyelve arra, hogy a massza csomómentes legyen.

Sütőpapírral bélelt, kb 25*35 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Fontos, hogy ne forró sütőbe tegyük a tésztát! Természetesen elő lehet melegíteni, de azt se túlzottan, máskülönben a cukor megég, ami pedig barnás kérget hagy maga után.

160 fokon, körülbelül fél órán át süssük a piskótát, de ezidő alatt semmiképp ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta. Az utolsó 5-10 percben végezzünk tűőpróbát, hogy megsült-e.

A kívánt eredmény elérésekor lehetőleg mihamarabb fordítsuk arccal lefelé egy előre odakészített sütőpappíra. Ha idejében kezdjük lehúzni a papírt, sérülésmentes állapotban kezdhetjük el lekvárral megkenni a finomabbnál finomabb piskótánkat.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-piskota-kocka/