Elkészítése
A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, majd belekevertem az élesztőt is (nem szükséges tejben felfuttatni). A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam és dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon.
Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, és vastag rudakat sodortam, amelyeket hat részre vágtam. A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húztam (egy pohárral is le lehet lapítani), közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem. A széleket összecsíptem és golyóvá formáztam, majd ezzel a felükkel lefelé tettem őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A hideg sütőbe tettem a tepsit, majd 190 fokra állítottam a sütőt. Míg melegedett a sütő, a tészta még kelt, és végül szép aranysárgára sütöttem.
Közben a vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem), és beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem őket.
Jó étvágyat!

