Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, majd belekevertem az élesztőt is (nem szükséges tejben felfuttatni). A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam és dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon. Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, és […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.05.03.

Hozzávalók

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítése

A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, majd belekevertem az élesztőt is (nem szükséges tejben felfuttatni). A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam és dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon.

Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, és vastag rudakat sodortam, amelyeket hat részre vágtam. A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húztam (egy pohárral is le lehet lapítani), közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem. A széleket összecsíptem és golyóvá formáztam, majd ezzel a felükkel lefelé tettem őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

A hideg sütőbe tettem a tepsit, majd 190 fokra állítottam a sütőt. Míg melegedett a sütő, a tészta még kelt, és végül szép aranysárgára sütöttem.

Közben a vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem), és beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem őket.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is