Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Lekváros-túrós fánkok sütőben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl langyos tej
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • túró
  • lekvár

A bevonáshoz

  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál víz
  • porcukor

Elkészítése

A lisztet elkevertem a cukorral és elmorzsoltam velük a vajat, majd belekevertem az élesztőt is (nem szükséges tejben felfuttatni). A keverékbe mélyedést csináltam, beleöntöttem a langyos tejet és a két felvert tojást, majd összegyúrtam a tésztát. Jól kidolgoztam és dagasztottam, majd duplájára kelesztettem, kint a verőfényes napon.

Ezután a tésztát átgyúrtam, négy részre osztottam, és vastag rudakat sodortam, amelyeket hat részre vágtam. A tésztadarabokat kézzel kör alakúra húztam (egy pohárral is le lehet lapítani), közepébe baracklekvárt és túrós-mazsolás tölteléket tettem. A széleket összecsíptem és golyóvá formáztam, majd ezzel a felükkel lefelé tettem őket sütőpapírral bélelt tepsibe.

A hideg sütőbe tettem a tepsit, majd 190 fokra állítottam a sütőt. Míg melegedett a sütő, a tészta még kelt, és végül szép aranysárgára sütöttem.

Közben a vízből és a cukorból szirupot főztem (mehet bele fahéj is, de ezt most én mellőztem), és beleforgattam a fánkokat, azután pedig porcukorral meghintettem őket.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/lekvaros-turos-fankok-sutoben-sutve/