Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Lekváros kelt kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 3 dl tej 2,5 dkg élesztő 1 mk cukor 1 mk só 1 db tojás sárgája 5 dkg olvasztott vaj A töltéshez: Házi baracklekvár A kiflik tetejére: 1 db tojás sárgája és 1 evőkanál tej keveréke Elkészítése: Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, majd letakarva felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.02.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 mk só
  • 1 db tojás sárgája
  • 5 dkg olvasztott vaj

A töltéshez:

  • Házi baracklekvár

A kiflik tetejére:

  • 1 db tojás sárgája és 1 evőkanál tej keveréke


Elkészítése:

Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben, majd letakarva felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.

Hozzáadjuk a megkelt élesztőt, az olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.

Letakarva duplájára kelesztjük, majd könnyedén átgyúrjuk.

2 cipóra osztjuk és a cipókat 3 mm-es kör alakúra nyújtjuk, majd ajd 8 cikkre vágjuk.

Az így kapott háromszög felső felébe, jó kemény lekvárt teszünk és feltekerjük.

Vajjal, vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük és a tojás és a tej keverékével megkenjük.

Még 20 percet pihentetjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A tűzhely aljába, egy laposabb, nagyobb lábasba vizet tettem, hogy jó gőzös sütőben süljön.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is