Elkészítése
5 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel, és sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk. Fél óráig pihentetjük.
Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, és a kettőt együtt kinyújtjuk, majd kétszer összehajtogatjuk, és hideg helyen pihentetjük.
Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra sodorjuk, olajjal lekenjük, és zsemlemorzsával meghintjük. A tölteléket a közepére tesszük, majd a tésztát két oldalról ráhajtjuk.
Kivajazott tepsibe tesszük, a rudak tetejét olajjal, majd a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.
