Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Leveles túrós

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

5 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel, és sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk. Fél óráig pihentetjük. Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, és a kettőt együtt kinyújtjuk, majd kétszer összehajtogatjuk, és hideg helyen pihentetjük. Összesen négyszer nyújtjuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.21.

Tésztához(3 rúdhoz)

A töltelékhez

A rétes lapok kenéséhez

Elkészítése

5 dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgájával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel, és sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk. Fél óráig pihentetjük.

Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, és a kettőt együtt kinyújtjuk, majd kétszer összehajtogatjuk, és hideg helyen pihentetjük.

Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tésztát 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra sodorjuk, olajjal lekenjük, és zsemlemorzsával meghintjük. A tölteléket a közepére tesszük, majd a tésztát két oldalról ráhajtjuk.

Kivajazott tepsibe tesszük, a rudak tetejét olajjal, majd a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Osztrák
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is