Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Libazsíros kiflik

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2 csapott kk só 2,5 dkg friss élesztő 2 dl tej (+2 ek szükség esetén) 1 tk cukor 1 egész tojás 8 dkg libazsír Tetejére: 1 kisebb tojás Elkészítése: A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.11.12.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2 csapott kk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej (+2 ek szükség esetén)
  • 1 tk cukor
  • 1 egész tojás
  • 8 dkg libazsír

Tetejére:

  • 1 kisebb tojás


Elkészítése:

A friss élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk a cukorral, és hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, és elkezdjük dagasztani, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a megolvasztott zsírt. (Ha szükséges, 1-2 ek tejjel lazíthatjuk, nekem még kellett hozzá, mert keménynek találtam a tésztát.)

Letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen kör alakúra, kb. 4 mm vastagra nyújtjuk.
8 cikkre vágjuk. A szeletek szélesebb részétől kezdve feltekerjük, és kifli formára hajlítjuk őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, egymástól kicsit távolabb úgy, hogy a kifli hajtás része alulra kerüljön.
Letakarva addig hagyjuk kelni, míg bemelegszik a sütő, ez kb. 20 perc

A kifliket lekenjük egy kisebb, felvert tojással.

180 fokon, hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Régen sütöttem kiflit, ezért ma sorra került. A Márton naphoz igazodva libazsírral készült. Remek uzsonna lett belőle egy kis tojásos libatepertőkrém és egy kevés karikára vágott lila hagyma társaságában.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is