Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Házi kenyerek

Lilahagymás, diós kenyér

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy kelesztőtálba öntjük a vizet, az olajat, a sót és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd lassan adagoljuk hozzá a lisztet, és a robotgép dagasztókarjával alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor már jól összeállt, belekeverjük az apróra vágott lilahagymát és az összetördelt diót is. Lefedjük a tálat, és a tésztát a duplájára kelesztjük. Amíg kel a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ildikó Hajdu
Beküldte: 2015.03.18.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy kelesztőtálba öntjük a vizet, az olajat, a sót és a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd lassan adagoljuk hozzá a lisztet, és a robotgép dagasztókarjával alaposan összedolgozzuk a tésztát. Amikor már jól összeállt, belekeverjük az apróra vágott lilahagymát és az összetördelt diót is. Lefedjük a tálat, és a tésztát a duplájára kelesztjük.

Amíg kel a tészta, beáztatjuk a pataki tálat (vagy fedeles edényt). Amikor a kenyér megkelt, átgyúrjuk, megformázzuk, majd sütőpapírral béleljük a tálat, és belehelyezzük a kenyeret. Vizes kézzel átsimítjuk a tésztát, majd három vágást ejtünk a tetején.

Lefedjük, és hagyjuk még nagyobbra kelni. Ezután levesszük a fedőt, és a kenyeret 180 fokra előmelegített sütőben 1 óra alatt szépen megsütjük. Sütés után vízzel megspricceljük a tetejét, hogy szép fényes legyen.

Tipp: Ha nincs pataki tálunk, használhatunk fedeles edényt is, de figyeljünk arra, hogy ne legyen rajta műanyag rész.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ildikó Hajdu
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is