Elkészítése
A tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, ami nem túl híg, de nem is túl kemény. Akkor jó az állaga, ha a fakanálról nem csurog le, és majdnem megáll benne. Amíg a tejbegríz hűl, megpirítjuk a zsemlemorzsát vajon.
A hűlt grízből evőkanál segítségével gombócokat formázunk, majd megforgatjuk őket a pirított morzsában. A gombócokat nem kell összegyúrni, csak óvatosan belehelyezzük a morzsába és átforgatjuk. Ezután a gombócokat egy tálra helyezzük, és porcukorral megszórjuk.
Sztori
Nagymamám készített nekem mindig ilyet gyerekkoromban, ő nevezte el “Lócitromnak.” Most már én is rendszeresen készítem a gyerekeimnek, és mindannyian imádjuk. Nagyon finom és laktató, bármely napszakban fogyasztható, és ha ebédre készítjük, egy tartalmas leves remekül illik mellé.
Jó étvágyat!

