Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, ami nem túl híg, de nem is túl kemény. Akkor jó az állaga, ha a fakanálról nem csurog le, és majdnem megáll benne. Amíg a tejbegríz hűl, megpirítjuk a zsemlemorzsát vajon. A hűlt grízből evőkanál segítségével gombócokat formázunk, majd megforgatjuk őket a pirított morzsában. A gombócokat nem […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejből, búzadarából és cukorból sűrű tejbegrízt főzünk, ami nem túl híg, de nem is túl kemény. Akkor jó az állaga, ha a fakanálról nem csurog le, és majdnem megáll benne. Amíg a tejbegríz hűl, megpirítjuk a zsemlemorzsát vajon.

A hűlt grízből evőkanál segítségével gombócokat formázunk, majd megforgatjuk őket a pirított morzsában. A gombócokat nem kell összegyúrni, csak óvatosan belehelyezzük a morzsába és átforgatjuk. Ezután a gombócokat egy tálra helyezzük, és porcukorral megszórjuk.

Sztori

Nagymamám készített nekem mindig ilyet gyerekkoromban, ő nevezte el “Lócitromnak.” Most már én is rendszeresen készítem a gyerekeimnek, és mindannyian imádjuk. Nagyon finom és laktató, bármely napszakban fogyasztható, és ha ebédre készítjük, egy tartalmas leves remekül illik mellé.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is