Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 4 tojássárgája
  • 5-6 evőkanál kristálycukor
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál vaniliás krémpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • mandulaforgács


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 4 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat a maradék cukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a vaníliás cukrot és a krémport is, és annyi tejet adunk hozzá, amennyivel csomómentesre tudjuk keverni.

A maradék tejet felforraljuk, és tejbe mártott kanállal beleszaggatjuk a habot, majd kifőzzük. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapát segítségével kiszedjük a habgaluskákat.

Ha kész, a tejet átszűrjük egy másik edénybe, és újra felforraljuk.

Belecsorgatjuk a kikevert tojássárgás masszát, és felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd áttesszük egy tálkába és a tetejére tesszük a habgaluskákat. A tetejét megszórhatjuk mandulaforgáccsal. Hűtőben tároljuk, hidegen a legfinomabb.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/madartej-11/