Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1,5 l tej 6 tojás 1 csomag vaníliás cukor 1 vanília rúd kikapart belseje 6 ek cukor a tojások fehérjéhez 3 ek cukor a tojások sárgájához Elkészítése: A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük. Ha a tej forr, evőkanállal beleszaggatjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Veronica
Beküldte: 2016.05.15.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1,5 l tej
  • 6 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 6 ek cukor a tojások fehérjéhez
  • 3 ek cukor a tojások sárgájához


Elkészítése:

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.

A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük. Ha a tej forr, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérje habot. Pár percig főzzük, majd kis edényekbe szedjük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a tejbe csorgatjuk lassan, fokozatosan. Már nem szabad forralni, mert akkor a tojás megfő és csomós lesz. Az a legjobb, ha levesszük a tűzről és úgy keverjük bele a tojásokat.

Az elkészült tejsodót a habokra öntjük. Jól lehűtve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is