Hozzávalók:
- 1,5 l tej
- 6 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- 6 ek cukor a tojások fehérjéhez
- 3 ek cukor a tojások sárgájához
Elkészítése:
A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével.
A tojások fehérjét a cukorral jó kemény habbá verjük. Ha a tej forr, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérje habot. Pár percig főzzük, majd kis edényekbe szedjük.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a tejbe csorgatjuk lassan, fokozatosan. Már nem szabad forralni, mert akkor a tojás megfő és csomós lesz. Az a legjobb, ha levesszük a tűzről és úgy keverjük bele a tojásokat.
Az elkészült tejsodót a habokra öntjük. Jól lehűtve tálaljuk.