Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 liter tej 6 tojás kb 15 dkg cukor 1 vanília rúd kikapart magja Elkészítése: A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük. A tojások sárgáját […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2016.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 6 tojás
  • kb 15 dkg cukor
  • 1 vanília rúd kikapart magja


Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük.

A tejet felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk és a forró tejben fél perc alatt először az egyik, majd másik oldalát is megfőzzük, szűrőkanállal kiemeljük és jól lecsepegtetve tálra tesszük.

A tojások sárgáját a cukorral, vanília magjaival simára keverjük. A forró tejbe csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük és addig hagyjuk a tűzön, míg kissé besűrűsödik.

Levesszük a tűzről, majd kihűtjük és hidegen, habgaluskákkal a tetején tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!
[box style=”info”]’Kis reszelt citromhéj is jót tesz neki, most nem volt itthon, de így is nagyon finom.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is