Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Madártej recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Habhoz

  • 4 tojásfehérje
  • csipet só
  • 2 evőkanál porcukor
  • 800 ml tej
  • 1 darab vaníliarúd

Sodóhoz

  • 4 tojássárgája
  • 70 g cukor
  • csipet só

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a porcukrot és verjük teljesen keményre.

A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel és kanállal szaggassuk bele a tojáshabból galuskákat.

Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc és már szedhetjük is ki egy üres tálba.

A tojássárgákat egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el és öntsük vissza az egészet az edénybe.

Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni.

Tegyük a sodó tetejére a galuskákat és az egészet rakjuk be a hűtőbe.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/madartej-17/