Elkészítése
Először a tojásfehérjéket félkemény habbá verjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és egy csipetnyi sót. Ezután az egészet kemény habbá verjük. Közben felforralunk 1,5 liter vizet, és amikor enyhén lobog, a kemény habot teáskanállal a vízbe szaggatjuk. A habgaluskák egyik oldalát kb. 2-3 másodpercig főzzük, majd megfordítjuk, és a másik oldalt is ugyanennyi ideig főzzük. A megfőtt galuskákat lecsepegtetjük, és tálcára szedjük.
A pudingport, a lisztet és a vaníliás cukrot 2 dl tejjel simára keverjük. A tojássárgákat a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet is. Amikor ez a keverék felforr, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pudingos tejet. Folyamatos kevergetés mellett visszatesszük a tűzre, és újra felforraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Az elkészült vaníliás öntetet üvegtálba öntjük, majd a habgaluskákat a tetejére helyezzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és máris fogyasztható ez a könnyű, krémes desszert.
