Hozzávalók:
- 7 kifli
- 15 dkg margarin
- 1 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 tojássárgája
- 4 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 3 ek baracklekvár
- 4 édes alma
- csipet só
- 3 kk őrölt fahéj
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
Hámozzuk meg az almákat, magozzuk ki, és szeleteljük vékonyra. Szórjuk meg fahéjjal, és 5 dkg margarinon pároljuk meg.
A kifliket karikázzuk fel, rakjuk őket egy magas falu tálba. Forraljuk fel a tejet, keverjük össze a négy tojássárgájával, a cukor felével, a megmaradt margarinnal (olvasztva), és forraljuk össze. Locsoljuk a kiflikre.
A margarinnal kikent tortaformát szórjuk meg zsemlemorzsával, rakjuk bele a kiflik felet, rá az almákat, és borítsuk be a maradék kiflivel. Kevés vízzel keverjük össze a lekvárt, kenjük a kiflik tetejére. Süssük 180 fokon 30 percig.
Verjük habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval, közben adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már kemény, hozzákeverünk 1 ek lekvárt. Simítsuk a sütire, és pirosodásig süssük.
Ha kész, hagyjuk a sütőben kb. 20 percig, akkor nem esik össze a hab.