Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félrete, amíg a tölteléket elkészítjük.
A tejet a cukorral összemelegítjük, majd beleöntjük a mákot és a búzadarát, majd kevergetve 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kihűlt almás mákhoz.
A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk tepsi méretűre (20*25 cm). Ráhalmozzuk a tölteléket, utána rátesszük a másik kinyújtott lapot is.
Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.
Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.


