Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos-almás szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 12 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • citromhéj

Töltelék

  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg búzadara
  • 2 tojásfehérje
  • 3 darab alma

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és félrete, amíg a tölteléket elkészítjük.

A tejet a cukorral összemelegítjük, majd beleöntjük a mákot és a búzadarát, majd kevergetve 2-3 percig főzzük. Levesszük a tűzről és beletesszük a meghámozott, lereszelt és kicsit kinyomkodott almát. Alaposan összekeverjük és hagyjuk kihűlni.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kihűlt almás mákhoz.

A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk tepsi méretűre (20*25 cm). Ráhalmozzuk a tölteléket, utána rátesszük a másik kinyújtott lapot is.

Megszurkáljuk villával és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt, de ez sütőfüggő.

Langyosra hűlve szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/makos-almas-szelet/